REGEL JE TICKETS VOORAF

Als je een vakantie in Schotland gaat vieren en van plan bent om bepaalde musea, attracties, bezienswaardigheden of evenementen te bezoeken, dan is het handig als je je tickets vooraf al geregeld hebt. Je voorkomt hiermee dat er geen plaats meer is op het moment dat jij de betreffende attractie of bezienswaardigheid wilt bezoeken. Ook hoef je met reeds aangeschafte tickets vaak niet in de rij aan te sluiten maar kun je zo doorlopen naar de entree en vervolgens zonder wachttijd naar binnen gaan. Dat is bijvoorbeeld handig als je Edinburgh Castle wilt bezoeken. Daar kunnen de wachtrijen dermate lang zijn dat het soms wel een uur duurt voordat je binnen bent. Omdat het wachten daar in de buitenlucht geschiedt en het weleens wil regenen in Schotland, begrijp je dat het wel prettig is als je zo met je reeds aangeschafte tickets naar binnen kunt piepen.

Er zijn ook attracties en evenementen waarbij vooraf reserveren eigenlijk een must is. Sommige attracties zoals de Jacobite Train vereisen eigenlijk al bijna dat je vooraf reserveert. Doe je dat niet op tijd dan is de enige optie die overblijft ’s morgens ter plaatse hopen op losse kaartjes uit de verkoop die dan plaatsvindt.

Kies voor zekerheid

Door vooraf je tickets via internet aan te schaffen voorkom je teleurstellingen. Voor attracties en bezienswaardigheden waar beperkte toegang toe is of waar een tijdslot aan vast zit ontkom je er eigenlijk niet meer aan om vooraf je entreetickets aan te schaffen. Op die manier kun je naar binnen op het gereserveerde tijdstip.

Voor de volgende attracties, bezienswaardigheden en evenementen is vooraf reserveren aan te raden of zelfs een must:

Jacobite Steam Train

Wil je met de zogenaamde Harry Potter-trein door het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden reizen? Je bent niet de enige! Vandaar dat de te reserveren kaartjes voor de Jacobite Train vaak al weken en soms zelfs maanden vooraf uitverkocht zijn. Het is daarom belangrijk om te reserveren zodra je weet wanneer je naar Schotland reist. Tot het laatste moment wachten betekent dat je moet gokken op de enkele tientallen losse tickets die aan het begin van de dag voor diezelfde dag verkocht worden op het treinstation van Fort William.

Tickets voor de Jacobite Train reserveer je via de officiële site

The Enchanted Forest

In het najaar verandert Faskally Wood in de buurt van het plaatsje Pitlochry in een betoverd bos. Door middel van licht, geluid en projecties ontstaat er een prachtig magisch bos dat jong en oud in vervoering brengt. Het evenement is zo populair dat de tickets vaak vrij snel uitverkocht zijn. De beste manier om op tijd aan tickets te komen is door je in te schrijven voor de officiële nieuwsbrief die je op de hoogte brengt zodra de tickets voor het nieuwe seizoen te reserveren zijn.

Ga naar de officiële site van Enchanted Forrest voor tickets of inschrijving voor de nieuwsbrief

Edinburgh Castle

De oude burcht van Edinburgh is een verzameling aan musea, een historisch gebouw en een geweldig uitkijkpunt over de stad Edinburgh in één. Het kasteel is de absolute topbezienswaardigheid van de stad, waardoor het een druk bezochte bezienswaardigheid is. Wil je Edinburgh Castle bezoeken en de wachtrijen bij de kassa’s vermijden dan kun je het beste je entreetickets alvast vooraf via internet kopen. Je hoeft dan niet in de rij te staan en kunt zo langs de wachtrijen lopen om naar binnen te gaan.

Reserveer hier je skip-the-line tickets voor Edinburgh Castle

Edinburgh Castle