Schotland top 10 - dé Nederlandse reisgids voor een geslaagde vakantie naar Schotland

Schotland top 10 / vakantie

 home vakantie in Schotland links cookiebeleidcontact 

Schotse Hooglanden

Edinburgh

whisky

Cairngorms

lochs

kastelen

eilanden

steden

Jacobite Train

Falkirk

 
TIP: rondreizen door Schotland
 
TIP: budgettips
 
TIP: hop off hop off bussen
 
meer Schotland vakantietips

SCHOTLAND VAKANTIE

Steeds meer Nederlanders ontdekken Schotland als vakantieland. Op anderhalf uur vliegen kom je terecht in een totaal andere wereld, waar vrijwel iedereen zich wel thuis voelt. Wat je veel hoort is 'ik wist niet dat Schotland zo leuk was'. Dat zegt toch voldoende? Schotland leent zich echt voor allerlei reizen zoals wandelvakanties, rondreizen, culinaire vakanties, stedentrips, tripjes met je vrienden of vriendinnen, wintersport, zeilvakanties en stiltereizen. Je kunt het eigenlijk bijna niet opnoemen of het is in Schotland wel mogelijk. De enige soort vakantie die wat lastiger is, is een zonvakantie. Hoewel je ook in Schotland prachtige stranden hebt, is het door het zeeklimaat echt een kwestie van geluk hebben of het weer wel mee wil werken.

Op het moment dat je een vakantie naar Schotland gaat boeken of je reeds geboekte vakantie naar Schotland voor gaat bereiden, is het handig om wat tips te hebben die ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Het zou jammer zijn als je ergens niet naar binnen kunt omdat je niet vooraf entreetickets hebt geregeld of dat je teveel betaalt voor een hotelkamer of je transfer van/naar de luchthaven.

Op deze website bieden we een aantal tips die jouw vakantie beter en/of goedkoper kunnen maken. Van tijd tot tijd vullen we deze informatie aan met gloednieuwe tips.

Dit is onze Schotland vakantie informatie:

Budgettips voor Schotland
Wil je geld besparen tijdens je vakantie in Schotland? Dit zijn onze budgettips voor Schotland.

Rondreizen door Schotland
Een rondreis is de ideale manier om Schotland te ontdekken. Lees alles over het regelen en samenstellen van je rondreis door Schotland, het huren van een auto en de mooiste routes door Schotland.

Hop on hop off bus
Ga je steden in Schotland bezoeken? Overweeg dan om de hop-on-hop-off bus te gebruiken als vervoermiddel. Deze bussen zijn speciaal voor toeristen en brengen je langs de belangrijkste musea, bezienswaardigheden en de andere hotspots van steden zoals Glasgow en Edinburgh.

Regel je tickets vooraf
Voor sommige bezienswaardigheden en evenementen in Schotland is het noodzakelijk of aan te raden om vooraf tickets aan te schaffen.

Bespaar geld op je accommodatie in Schotland
Door een goede prijsvergelijker te gebruiken kun je gemakkelijk de laagste prijzen vinden voor een hotelkamer, bed&breakfast of appartement in Schotland.


 

Schotland bezienswaardigheden Schotland voor beginners Schotse Hooglanden voor beginners steden in Schotland mooiste dorpjes in Schotland